Ειδυλλιακή τοποθεσία

Στους πρόποδες το Ζαλόγγου

Η περιοχή μας

Ιστορία & Πολιτισμός

Ο παραδοσιακός Ξενώνας "Ο ΜΙχομπέης", βρίσκεται στον οικισμό Καμαρίνα.

Η Καμαρίνα είναι χωριό της περιφερείας Ηπείρου στον νομό Πρεβέζης, ανήκει ως τοπική κοινότητα στον ομώνυμο δήμο, με πληθυσμό 255 κατοίκους. Βρίσκεται σε υψόμετρο 390 μέτρα και απέχει 6,5 χλμ. από την θάλασσα και 25 χλμ. από την Πρέβεζα.

Φημίζεται για την υπέροχη θέα της και το καταπληκτικό της κλίμα. Στα όρια της βρίσκεται ο ηρωικός βράχος του Ζαλόγγου και η αρχαία πόλη της Κασσώπης..

Πολύ κοντά στο κατάλυμα (100 μ.) βρίσκονται Εστιατόρια.

Πλεόνασμα Ομορφιάς

Ένας από τους θησαυρούς της χώρας

Ο Νομός Πρέβεζας

Ανεξερεύνητος παράδεισος

Ο νομός Πρέβεζας είναι ένας από τους τέσσερις νομούς της διοικητικής περιφέρειας της Ηπείρου. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική άκρη της Ηπείρου. Συνορεύει βόρεια με τους νομούς Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, ανατολικά με το νομό Άρτας και δυτικά βρέχεται από τον Αμβρακικό κόλπο και το Ιόνιο Πέλαγος.

Η αρχοντική πόλη της Πρέβεzας - διοικητικό, εμπορικό και πνευματικό κέντρο του ομώνυμου νομού- με το κάστρο που καταλήγει στη θάλασσα και τα γραφικά δρομάκια στις παλιές γειτονιές της, η Νικόπολη και ο Αχέροντας με το Νεκρομαντείο, οι σπουδαίοι Αρχαιολογικοί χώροι, οι Βυζαντινές εκκλησίες τα Βενετσιάνικα κάστρα, η ρομαντική Πάργα. οι σύγχρονες τουριστικές ανέσεις, η εύκολη πρόσβαση και η καλή συγκοινωνία είναι μερικοί από τους πόλους έλξης επισκεπτών στο νομό. Σ' αυτά Θα πρέπει να προσθέσούμε την εύνοια της φύσης: τις υπέροχες δυτικές ακτές του νομού πού ανοίγονται στο διάφανο Ιόνιο Πέλαγος, το σπουδαίο υδροβιότοπο τον Αμβρακικού κόλπου, την ποικιλία τον τοπίου με τις φυσικές εναλλαγές, το ήπιο και υγιεινό κλίμα, την πλούσια βλάστηση και τα άφθονα νερά.

Οι άπειρες φυσικές ομορφιές και τα διάσπαρτα μνημεία ιστορίας και πολιτισμού της περιοχής σε συνδυασμό με τη γνήσια ηπειρώτικη φιλοξενία των κατοίκων της, συνθέτουν το πορτραίτο του Νομού και προκαλούν στον επισκέπτη το ενδιαφέρον να ανακαλύψει, να αισθανθεί και να βιώσει το τοπίο που αναδεικνύεται μπροστά του. Τα διάσπαρτα σε όλο το νομό δημιουργήματα των αρχαίων χρόνων, παντρεμένα με το σήμερα δίνουν ένα μοναδικό χαρακτήρα που συνδυάζει την ιστορική εξέλιξη του νομού με το σήμερα.

Πρέβεζα

Εμπειρία φιλοξενίας

Αξιοθέατα

Ορμητήριο για εκδρομές

Η περιοχή είναι ένας κρυμμένος θησαυρός, με αμέτρητα αρχαία και πολιτιστικά, ιστορικά αξιοθέατα. Η πόλη της Πρέβεζας είναι γνωστή για τα σημαντικά μνημεία της.
Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν μια ευχάριστη βόλτα στην πόλη με επισκέψεις σε ιστορικά μέρη της περιοχής. Μεταξύ αυτών, η αρχαία πόλη της Νικόπολης, που χτίστηκε το 31 π.Χ. και βρίσκεται στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου. Δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το Μουσείο της Νικόπολης και να θαυμάσετε τα αξιοθαύμαστα εκθέματά του.
Στο κέντρο της πόλης μπορείτε να δείτε το ενετικό φρούριο του Αγίου Ανδρέα (που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα) και τις οχυρώσεις του Αγίου Γεωργίου και του Παντοκράτορα. Το κέντρο της πόλης κυριαρχείται από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Χαραλάμπους και τον Ενετικό Πύργο του Ρολογιού που χτίστηκε δίπλα του. Άλλες ενδιαφέρουσες εκκλησίες είναι ο Άγιος Νικόλαος, ο Άγιος Αθανάσιος και η Παναγία των Ξένων.
Το Νεκρομαντείο του Αχέροντα όπου έρχονταν οι άνθρωποι στην αρχαιότητα για να επικοινωνούν με τους αγαπημένους τους νεκρούς, το υπέροχο τοπίο των Πυλών του Άδη αποτελούν μερικά ακόμη από τα υπέροχα αξιοθέατα της περιοχής.

Μοναδικές παραλίες

Μονολίθι η ασφαλέστερη παραλία της Ευρώπης 2020

Παραλίες

Απέραντο γαλάζιο

Η παραλία της Καστροσυκιάς βρίσκεται κοντά στο μνημείο του Ζάλογγο και στην τοποθεσία της αρχαίας Κασσώπης.Ακριβώς βόρεια της Πρέβεζας, υπάρχουν πολλές υπέροχες παραλίες για περίπου 30 χλμ. της ακτογραμμής.
Η παραλία Μονολίθι είναι η μεγαλύτερη αμμώδης παραλία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία με εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ. Το Αλωνάκι είναι ένας μικρός κλειστός κόλπος με πεντακάθαρα νερά και βράχους που βγαίνουν από το νερό. Τα Αρτολίθια είναι η πιο ήσυχη και ασυνήθιστη παραλία της περιοχής καθώς έχει βράχους που ξεχωρίζουν από απόσταση. Μια όχι τόσο προσιτή παραλία που το καθιστά ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε κάτω από τον ήλιο. Η παραλία του Βράχου είναι από τις καλύτερες κατά μήκος της ακτής που εκτείνεται από την Πρέβεζα στην Πάργα. Έχει απαλή χρυσή άμμο και ρηχά τυρκουάζ νερά.
Οι πιο δημοφιλείς παραλίες στην Πάργα είναι ο Βάλτος και ο Λύχνος. Ο Βάλτος είναι μια μεγάλη, αμμώδης παραλία που περιβάλλεται από ελαιώνες και προσφέρει πολλές υπηρεσίες καθώς και πολλά θαλάσσια σπορ. Ο Λύχνος είναι ένας από τους κόλπους που περιβάλλουν την παραθαλάσσια πόλη της Πάργας και είναι ο πιο δημοφιλής στους επισκέπτες.
Οι πιο γνωστές παραλίες στη Λευκάδα είναι το Κάθισμα, το Πόρτο Κατσίκι, η Εγκρεμνοί και ο Άγιος Γιάννης. Θεωρούνται από τις καλύτερες στη Μεσόγειο Θάλασσα.

© 2016 ΞΕΝΩΝΑΣ "ΟΜΙΧΟΜΠΕΗΣ" MHTE 0623K124K0146801